Tipuri de cantare profesionale

In industrie este foarte important sa cunosti cantitatile materialelor pe care urmeaza sa le utilizezi pentru a nu produce erori, oricat ar fi ele de mici. Pentru asta se folosesc cantare profesionale care sunt impartite in mai multe ramuri, depinde de scopul in care sunt folosite. Ele de regula sunt utilizate in scopuri industriale, pentru a cantari greutati incredibile dar si cat mai precis cu putinta.

Tipuri de cantar profesional sunt:
  • cantare auto 
  • cantare pe axa 
  • cantare de carlig 
  • cantare silozuri platforme industriale 
  • cantare pentru dozare 

Cantarele auto se impart si ele in mai multe categorii, cantare auto beton, relocabile si metalice. Fiecare din el are un avantaj propriu: cantarul auto beton este cel mai economic cantar auto, are calea de rulare plina, fara suruburi, capace sau imbinari si se apropie de termenul de "0 intretinere", ceea ce intareste ideea de cantar econom; cantarul auto relocabil este singurul cantar din beton prefabricat care necesita un singur camion agabaritic si se poate extinde ulterior; cantarul auto metalic se poate folosi in toate domeniile de activitate, necesita o mentenanta mai stricta fata de cele din beton iar pretul acestora este ceva mai mare decat al altor cantare auto dar este compensat de greutatea redusa a acestuia.

Platformele industriale de cantarire sunt folosite, asa cum le spune si numele, pentru produse industriale. Ele sunt construite din tabla de 4 sau 5 mm pentru a reduce pe cat posibil greutatea structurii, dar sa nu compromita rezistenta mecanica a acestora. Sunt niste cantare foarte precise pentru cine are nevoie de cantitati exacte in munca industriala. Cantarele de carlig sunt eficiente pentru materialele de pana la 7000 de kg si sunt la fel de utile precum platformele industriale, insa poate exista unele tipuri de materiale care pot fi cantarite doar in acest mod. In acest caz, cantarele de carlig sunt foarte precise si rezistente, cu un timp de operare intre 50 si 100 ore si o suprasarcina limita de 500%. Cantarele de silozuri servesc tocmai la cantarirea materiilor prime pentru a impiedica furtul, pentru a semnaliza cand acestea se consuma, pentru a el gestiona corect, si asa mai departe.

Aceste sisteme de cantarire se aplica in functie de tipul de cantarire ce urmeaza efectual, si sunt foarte uitle in domeniu. Celalalte tipuri de cantare se leaga tot de ideile de functionare ale celor prezentate mai sus. Ele toate reprezinta un ansamblu de cantare profesionale care sunt impartite tocmai pentru a servi la capacitate maxima tipului specific de cantarire care se cere.

No comments:

Post a Comment