Cum sa iti gasesti un loc de munca in strainatate?

Mirajul strainatatii i-a convins pe multi romani ca e mai bine sa accepte orice loc de munca in strainatate decat sa stea si sa ajunga bataia de joc a unui angajator roman care are mai putina carte si mai putina educatie decat angajatul cu potential. Ofertele de locuri de munca in strainatate abunda si sunt dintre cele mai diverse, asa ca trebuie sa fiti constienti ca nu sunteti doar dvs. cei care cautati un loc de munca in strainatate.

Printre cele mai bine pus la punct si cele mai flexibile site-uri de joburi in strainatate se afla si http://www.workfinder.ro/. Pe langa anunturile cu locuri de munca din Romania, site-ul pune la dispozitie si cele mai bune oferte de locuri de munca strainatate, verificate si serioase, astfel incat cei care acceseaza site-ul sa fie mereu informati si la curent cu ce este mai nou pe piata locurilor de munca din strainatate. Dupa ce ai gasit un site cu anunturi de locuri de munca in strainatate, cum e http://www.workfinder.ro/, trebuie sa treci la actiune si sa filtrezi toate rezultatele obtinute, cautand exact jobul care iti e pe plac si la care ai putea face fata. Este esential sa stii ca in strainatate, fata de propria tara, se adauga si stresul departarii de familie si de prieteni, rautatile strainilor la adresa romanilor, care nu prea sunt vazuti bine pe afara, dar si oboseala care se poate instala din cauza schimbarilor climatice si de fus orar.

Dupa ce ai trecut de aceasta „prelucrare” trebuie sa te hotarasti si sa stii foarte clar ce domeniu e cel mai bun pentru tine si trebuie sa verifici daca sunt locuri de munca disponibile in tara unde vrei sa ajungi. Niciodata nu trebuie sa te iei dupa zvonuri sau dupa ce zic prietenii, ci trebuie sa faci o documentare solida despre conditiile de munca si despre modul in care esti tratat ca om in tara respectiva, cat de duri sunt angajatorii si ce fel de conditii de munca asigura. De preferat sa cauti o angentie de recrutare si plasare serioasa care sa te ajute sa gasesti locul de munca favorit si sigur, pentru ca in strainatate sunt si oameni care cauta sclavi. Da, ati citit bine, sunt indivizi care nu vor altceva decat niste sclavi romani din care sa faca ce vor si sa ii puna la munca pana la epuizare pentru cativa eurocenti, sa ii faca sa traiasca in conditii mizere pe care nici macar in tara nu le-au experimentat…

Avantajul alegerii unei agentii de recrutare si plasare forta de munca in strainatate tine de baza de date cu firme serioase pe care toate agentiile o au si increderea pe care au capatat-o angajatorii in angajatii care vin prin intermediul lor. Una este sa te duci de unul singur si sa fii tratat ca o carpa, alta este sa te trimita o agentie de recrutare si sa fii respectat, sa ti se asigure conditii normale de lucru, sa ai si un contract de munca.

No comments:

Post a Comment