Echipamente utile in diferite domenii

Domeniul constructiilor nu este deloc un domeniu simplu, mai ales ca in jurul lui se invarte cam tot ce ne inconjoara la momentul actual. Pentru a inalta o cladire trebuie respectate in tocmai nu doar schitele arhitectului, ci si planul de constructie care tine de materialele care trebuie folosite, cantitatile lor, si asa mai departe. Pentru a respecta la centima toate cerintele trebuie utilizate, implicit, echipamente speciale. Iar pentru cantarire ce altceva poate fi folosit decat, ei bine, un cantar? Bineinteles ca domeniul constructiilor nu se va folosi de un cantar obisnuit care poate cantari pana la 100 kg.

Asadar, au fost create cantare speciale pentru acest domeniu, cantare platforma, cantare industriale, care vin si ele in diferite marimi si cu diferite capacitati, depinde de intrebuintarea pe care o au. Ele se mai diferentiaza si dupa forma pe care o iau si pentru materialul pentru care au fost create sa-l cantareasca, insa exista si unele care pot fi folosite pentru a cantari obiecte de diferite texturi. Cel mai des intalnite cantare sunt cele platforma electronice. Acestea sunt echipate cu 4 celule de cantarire si pot avea dimensiuni de la sub un metru la 2x2 m, asa cum am zis si mai sus, depinde de utilitatea lor.

Materialul din care sunt confectionate este tabla de 4-5 mm pentru a obtine o greutate cat mai redusa a structurii. In ciuda acestui fapt, rezistenta lui mecanica este foarte crescuta. Aceste tipuri de cantare vin in forma patrata si variaza de la 1 m la 2 m, pe masura ce creste marimea creste si capacitatea pe care o poate cantari acesta, de la 300 t la 3000 t iar numarul diviziunilor scade, de la 6000 la 3000. Daca totusi nu se gasesc dimensiunile potrivite in magazine sau pe internet, se pot comanda si cu marimi specifice. Toate componentelor cantarelor au fost fabricate in UE si au calitate garantata. Fiind cantare sub forma de platforma, ele sunt folosite pentru a cantari obiecte cum ar fi butoaie pline cu un material topit si asa mai departe.

Mai exista un tip de cantar des intalnit in domeniul constructiilor, insa acesta merge pe un sistem diferit (cantar carlig). Ele se agata de un material solid, care trebuie sa fie unul puternic pentru cantitatile pe care le cantareste acesta. Ele au un ecran pe care se va afisa o valoare pana la 7000 kg. Un avantaj pe care il prezinta acest cantar este faptul ca poate opera de la 50 si 100 de ore, insa, dupa cum se oberva, nu poate suporta greutati prea mari, ceea ce este intr-un fel si logic deoarece ar depasi si greutatea vehicolului de care este sustinut cantarul. Cu toate acestea ele pot lua o suprasarcina pana la 200% si o suprasarcina de-a dreptul la limita pana la 500%.

Ambele tipuri de cantare sunt foarte utile pentru cineva care lucreaza in domeniul contructiilor, fiecare venind cu caracteristicile lor. Intr-o oarecare masura pot fi folosite amandoua pentru acleasi materiale, dar nu un numar mare.

No comments:

Post a Comment