Despre imprimante si multifunctionale

Foarte multi oameni lucreaza cu imprimantele sau multifunctionalele astazi, fiind unul dintre lucrurile necesare pentru a isi putea termina treaba. Fie ca lucreaza cu acest tip de device acasa sau la birou, oamenii il au in jurul lor in fiecare zi, exceptand week-end-ul uneori.

In functie de necesitatea pe care oamenii o au atunci cand apeleaza la o imprimanta, marii producatori lanseaza pe piata device-uri cu mai multe principii de functionare pentru un randament mult mai bun pentru fiecare utilizator. Astfel, cei care au nevoie de foarte multe documente printate intr-un interval scurt de timp (ore, zile), opteaza pentru imprimantele / multifunctionalele cu tehnologie laser, care printeaza repede si cu un cost relativ mic. Aceia care au nevoie de imprimante mai mult pentru a reproduce fotografii, fie pentru uzul personal ori pentru serviciu, lucreaza cu imprimantele cu jet de cerneala, fiindca acestia au nevoie de calitate pentru pozele pe care le printeaza, iar in acest domeniu sistemele inkjet sunt pe primul loc. Totodata cei care lucreaza in grafica vor merge la o imprimanta cu tehnologie plotter, care este dedicata special graficii, arhitecturii, etc si printeaza cu o tehnologie speciala pe baza de ,,stilou", mai exact niste varfuri care traseaza linii sau vectori, in loc de puncte cum este la imprimantele obisnuite.

Exista si alte tipuri de imprimare, de exemplu se folosesc de magnetism, tonerul fiind atras pe hartie in asa fel incat sa formeze imaginile dorite. Dupa cum se poate observa exista un numar vast de imprimante si multifunctionale, tinand cont ca pentru fiecare principiu de printing exista producatori ce dezvolta diverse modele care concureaza cu celelalte pe diferite aspecte, cum ar fi calitate/pret, viteza de printing, resurse consumate, acestea din urma fiind numai criterii ce influenteaza pretul si impactul asupra pietei. Ei bine, evident unele imrpimante nu sunt ieftine, dar oamenii au nevoie de acestea pentru a isi putea desfasura munca. Aici se adauga problema, pe care orice dispozitiv electric si nu numai o are , si anume faptul ca in timp unele piese, daca nu intreg sistemul se strica. Cu toate acestea, se pot achizitiona piese de schimb pentru imprimante sau multifunctionale. In principiu, aproape orice piesa poate fi schimbata dintr-o imprimanta, desi unele dintre ele, cum ar fi cele care sunt importante sunt si asa destul de scumpe.

Cu toate acestea imprimantele sunt si asa scumpe, si uneori este mult mai convenabil sa fie reinlocuit obiectul stricat cu unul nou, decat reachizitionarea unui nou intreg sistem. Totodata exista imprimante care au niste preturi de-a dreptul mari fata de celelalte, deoarece au cateva aspecte importante in plus. De exemplu exista imprimante ce pot duce o firma, ajutand aceasta firma sa traisca. Acest lucru este posibil daca compania vinde ceea ce produce cu acest tip de imprimanta. Deci, de exemplu in acest caz cu firma, acestia ar avea probleme grave daca imprimanta se strica, deci trebuie sa se asigure dinainte ca au un plan in cazul in care acest lucru se intampla, deci acestia vor cunoaste si piesele de schimb pentru imprimanta pentru a stii daca problema lor poate fi rezolvata intr-un mod rapid.

No comments:

Post a Comment