Cele mai bizare orase din lume

Rennes-le-Chateau, Franta. Conspiratia bisericii. Localizat in Pirineii francezi, Rennes-le-Chateau este un mic satuc catolic. Odata locuit de 300 de oameni, a fost vizitat in 1885 de un predicator, Francois Berenger Sauniere. Sauniere a refacut biserica satucului, o structura din secolul XI dedicata Mariei Magdalena. O achizitie ciudata a acestuia a fost a statuie a Celui Rau tinand in brate un vas cu agheasma. La intrarea in biserica statea scris Terribilis Est Locus Iste, Locul acesta e oribil. Langa biserica se afla vila sa somptuoasa. Sursa averii sale a generat o controversa aprinsa printre localnici, multi crezand ca pastorul se afla in centrul unei conspiratii uriase.

Oamenii pretindeau ca pastorul ar fi descoperit o comoara veche inca din vremea Cruciadelor sau ca are legaturi stranse cu Vaticanul. Teoriile conspirationiste care l-au inconjurat pe Sauniere l-au inspirat pe Dan Brown sa scrie bestsellerul Codul lui Da Vinci. Cartea atras un turism urias in zona, multi vanatori de comori dorind sa sape mormintele dupa comori de mult pierdute. Lucrurile au degenerat asa de tare incat, in 2004, Sauniere a trebuit dezgropat si reingropat intr-un sarcofag. Piata imobiliara s-a extins in acea zona si toata lumea a castigat bani grei de pe urma legendei pastorului bogat. Multi ii atribuie averii pastorului o frauda de toata frumusetea, acceptand bani de la credinciosi pentru slujbe pe care nu le-a tinut niciodata. Orasul Sahului, Elista, Kalmykia. Fantezia unui om nebun. In Kalmykia, o republica din Rusia, printre stepe aride se intrevede o asezare bizara-un dom urias de sticla inconjurat de un cartier in stilul celor din California. Acesta este Chees City, o mecca a pasionatilor de sah visata de un obsedat al acestui joc, fostul presedinte Kirsan Ilyumzhinov. Prin cartier sunt si numeroase sculpturi cu tematica legata de sah, iar de-a lungul anilor s-au tinut si campionate de sah in oras. Astazi, Palatul Sahului este aproape gol, parasit, iar cartierul vecin, care-l inconjoara, se afunda-n decadere. Fostul presedinte e si mai ciudat decat creatia sa. Kirsan Ilyumzhinov pretinde ca a venit in contact cu extraterestrii si ca destinul i-a fost prezis de un medium bulgar pe nume Babuska Vanga, care i-a spus ca va deveni presedinte, dar si ca se va infiinta o federatie a sahului, al carui presedinte va fi, World Chess Federation.

Dupa ce a preluat puterea in 1993, a devenit si seful fedederatiei. De unde a avut banii sa construiasca minunatia arhitectonica din sticla nu se stie-in jur de 50 de milioane de dolari-din moment ce locuitorii orasului se zbat intr-o saracie lucie. Cu toate astea, locuitorii din Kalmykia nu au de ce sa se teama, pentru ca extraterestii se vor intoarce intr-o zi si vor fi luati cu totul si dusi pe alte planete, in alte locuri mai bogate si mai bune de trait in prosperitate.

No comments:

Post a Comment