Titanic, cateva povesti pe care nimeni nu ti le-a spus…

Imediat dupa super-productia „Titanic” care a inlacrimat jumatate de planeta, toata lumea a stiut ca orchestra de pe colosul de otel a cantat ore intregi pana cand vasul s-a scufundat in intregime si au murit inecati. Insa ce nu se stie este ca bugetul alocat filmului a fost mai mare decat costul de productie al Titanicului… Un lucru necunoscut noua este si ca bucatarul sef de pe Titanic a consumat cantitati uriase de alcool si a rezistat astfel in apele reci ale oceanului pana a fost salvat, vreme de doua ore! De asemenea, este bine de stiut ca majoritatea barcilor de salvare lansate la apa de pe Titanic nu erau umplute cu pasageri la capacitate maxima.

Trist dar adevarat: Titanicul putea fi salvat. Doar 30 de secunde lipsa au dus la dezastrul care a ingrozit o lume intreaga. De ce? Ordinul de schimbare a cursului de deplasare a fost dat cu 30 de secunde mai tarziu de secunda in care a fost zarit aisbergul. Milton Hershey-un magnat al ciocolatei, care avusese deja rezervari pe Titanic, si-a anulat rezervarea si a scapat teafar, continuand sa supravegheze afacerile cu ciocolata. Si apropro de aisbergul care a scufundat Titanicul, el si-a inceput calatoria prin lumea apelor undeva pe la 1000 i.d.Hr. Titanicul stabilit si un record ciudat: este singurul vas de croaziera care a fost scufundat de un aisberg.
De pe Titanic a scapat, printre sutele de supravietuitori, si un japonez. Intors acasa, el a fost declarat un las de japonezi pentru ca nu a murit alaturi de celelalte victime ale tragediei petrecute in apele inghetate ale oceanului. Pe de alta parte, Kate Winslet, actrita care i-a dat viata lui Rose, iubita lui Leonardo DiCaprio din Titanic, a marturisit ca uraste cantecul lui Celine Dion „My Heart Will Go On”, declarand ca „ii vine sa verse” cand il aude. Cu toate acestea, melodia lui Celine Dion a fost unul dintre cele mai bine vandute hituri ale artistei gratie aparitiei sale la finalul filmului, drept coloana sonora…

Si doua ultime detalii: Titanicul avea si propriul sau ziar. Atlantic Daily Bulletin se tiparea zilnic la bordul vasului si continea: meniul zilnic, stiri, cancan-uri, reclame, cotatii la bursa, rezultate ale curselor de cai. La clasa a III-a, existau doar doua bai comune pentru 700 de persoane.

No comments:

Post a Comment