Tratamente contra riduri realizate intr-o clinica de dermatologie

Aparitia primelor riduri reprezinta pentru fiecare femeie un motiv de ingrijorare, de intrebari continue si de frustrari. Din dorinta de a diminua efectele depresive pe care ridurile le pot avea asupra anumitor persoane, medicii dermatologi au dat nastere la numeroase tratamente pentru riduri care sa previna si, in unele cazuri, chiar sa anuleze interventiile chirurgicale de amploare. Astfel au aparut tratamentul ridurilor pe baza de acid hialuronic sau toxina botulinica, substante pe care corpul uman le accepta cu usurinta si care, datorita experientei medicului, pot netezi si intinde in mod natural pielea.

Majoritatea ridurilor apar in jurul ochilor, a sprancenelor si a buzelor fiind cauzate fie din motive genetice, fie de mimica pe care o afisam zi de zi in functie de starea in care ne aflam. Indiferent de cauze, motive, ridurile sunt inestetice si chiar chinuitoare pentru unele reprezentante ale sexului frumos. Pentru a veni in ajutorul multora dintre doritoarele unui ten perfect, lipsit de riduri, clinicile de dermatologie au extins serviciile de tratament riduri si s-au indreptat catre metodologii recente care ajuta la indepartarea ridurilor. Tratamentul ridurilor cu toxina botulinica este unul dintre solutiile la care se apeleaza in prezent. Toxina botulinica este eficienta pentru ridurile din zona fetei rezultate in urma starilor emotionale exprimate cu ajutorul mimicii. Se recomanda pentru prevenirea ridurilor premature si atenuarea celor existente.

Un alt tratament este cel pe baza de acid hialuronic care ofera un aspect de intinerire. Aceasta metoda este eficienta pentru ridurile din jurul nasului si al gurii si produce un efect de lifting. Durata acestui tratament este de 6-12 luni. In cazul ridurilor foarte fine, putin vizibile, se poate face un peeling chimic care consta in aplicarea de substante exfoliante ce au ca rezultat reducerea ridurilor, dar si imbunatatirea texturii pielii.

Indiferent de tratamentul pe care il alegeti pentru indepartarea ridurilor este foarte important sa alegeti o clinica de dermatologie cu experienta. Alegeti sa mergeti la o consultatie in prealabil si incercati sa aflati toate avantajele si dezavantajele unui tratament contra riduri.

No comments:

Post a Comment