Ratele direct la dezvoltator, mai sigure decat creditul ipotecar la banca

Cumpararea unei locuinte este un pas oarecum riscant in plina criza economica, insa necesar daca familia ta s-a marit cu un membru sau mai multi sau daca te-ai mutat cu serviciul dintr-un oras in altul. In prezent, ai doua modalitati de a cumpara un apartament sau o casa, daca nu dispui de bani cash pentru apartamente noi de vanzare cu 2 camere cu rate direct la dezvoltator: fie faci un credit ipotecar, te inscrii in programul Prima Casa, fie te folosesti de sistemul ratelor direct la dezvoltator.

Prima varianta este destul de riscanta, pentru ca dobanda creste cum vrea banca sau creditorul respectiv, nu ai siguranta ca nu ajungi sa platesti triplu sau chiar mai mult, banca poate sa-ti ia tot ce ai si sa ramai si fara apartamentul dorit daca se intampla sa ramai fara loc de munca. In plus, venitul minim net trebuie de depaseasca 1.000 de euro.

Pe de alta parte, in cazul in care doriti sa luati apartamente noi de vanzare cu 2 camere cu rate direct la dezvoltator, rata poate fi sensibil mai mare, insa dobana ramane fixa, de unde si o siguranta mai mare pe toata durata creditarii. Multi dezvoltatori chiar elimina dobanda perceputa, insa asteapta ca viitorul proprietar a achite avansul, urmand ca restul sumei de bani sa o primeasca de la el pe o perioada care se poate intinde pana la opt ani.

Totusi, sunt multi dezvoltatori care asteapta un avans de 25% si restul de 75% sa fie achitat vreme de un an si nu mai mult. Dar, eliminarea calificarii pentru credit, care e un obstacol greu de trecut pentru cei care nu apeleaza la varianta cumparii de apartamente noi de vanzare cu 2 camere cu rate direct la dezvoltator si ratele flexibile, usor negociabile garanteaza un sistem de rate avantajos pentru client.

Tot ce trebuie sa faca viitorul proprietar e sa plateasca avansul de care am amintit, sa semneze antecontractul sau contractul vanzare-cumparare si sa inceapa sa plateasca rate doar de cand se muta efectiv in locuinta. Simplu si eficient

No comments:

Post a Comment