Obtineti un pret mai bun pentru certificat energetic Bucuresti

In Romania, legislatia se schimba an de an, asa ca nu e de mirare ca si piata imobiliara a avut de suferit de pe urma acestor modificari. Din iulie 2013 nici un vanzator sau cumparator de locuinte, nu mai are voie sa realizeze tranzactiile fara un certificat energetic la zi, realizat de un auditor avizat. Prin prezentarea acestui certificat se garanteaza eficienta si performanta energetica a locuintei, dar si gradul de ingrijire al acesteia din punct de vedere termic. Chiar si la receptia unei cladiri trebuie sa aveti certificat energetic eliberat de un auditor energetic acreditat cat. I, care va realiza in prealabil toate masuratorile si calculele de performanta energetica pentru respectiva cladire.

Certificatele energetice nu sunt totusi obligatorii pentru cladiri independente cu suprafete utile mai mici de 50 metri patrati, dar nici pentru cladirile rezidentiale care se utilizeaza mai putin de patru luni pe an ori cladirile care sunt folosite ca lacasuri de cult. Proprietarii apartamentelor, garsonierelor, vilelor, caselor trebuie sa solicite auditare energetica de la un auditor acreditat si sa-i puna la dispozitie toate actele necesare. Valabilitatea unui certificat energetic Bucuresti este de 10 ani din momentul eliberarii; cu toate acestea, daca se fac modificari si se imbunatateste eficienta energetica trebuie schimbat imediat certificatul pentru incadrarea in alta clasa energetica. Clasa energetica in care e incadrata orice locuinta auditata poate fi G (consumul este mare) sau A (consumul este mic), fiind notata in kWh pe mp pe an, adica consumul energetic per total pentru incalzire, apa calda, iluminat, ventilare, climatizare functie de suprafata utila. La clasa energetica A va exista un consum pana in 125kwh pe mp pe an, iar la G, un consum mai mare de 820 kwh pe mp pe an.

Preturile pentru auditare energetica variaza intre 250 si 600 ron, dar pot fi si mai mici, undeva la 140 ron daca se negociaza sau se prind oferte la diversi auditori particulari. Si daca tot aminteam de acte, trebuie sa puneti la dispozitia auditorului energetic un plan general de incadrare pentru imobil, planurile de arhitectura, planurile cu sectiuni, planurile instalatii incalzire si apa calda, releveul apartamentului, detalii constructie pentru tot ce inseamna zidarie, date de identificare pentru centrala termica, calorifere, tamplaria termoizolanta.

Daca vreti sa aveti cele mai mici preturi la certificat energetic consultati oferta http://www.energoauditor.ro/ si veti obtine cel mai bun pret la certificate energetice in Bucuresti si Ilfov si o executie rapida, fara stres si alergatura.

No comments:

Post a Comment