Fabric Paint sau pictura pe tesaturi diverse, John Bramblitt

John Bramblitt nu a devenit pictor pana ce nu a orbit din cauza unor complicatii grave cauzate de epilepsie. De la 11 ani a inceput sa-si piarda vederea, pana la 30 de ani, cand a ramas fara ea. Imediat s-a instalat si o depresie urata, acesta vazandu-se in imposibilitatea de a-si mai duce la bun sfarsit planurile. Insa a vrut sa readuca culoarea in viata sa asa ca a inceput sa picteze pe tesaturi. Culorile le distinge in functie de ce scrie pe tuburile de tempera in Braille, insa le combina dupa cum le simte cu mainile.

La inceput are in minte doar o imagine a ce vrea sa faca, apoi incepe sa o transpuna si sa o coloreze pe tesaturi. Reuseste sa obtina portrete impresionate, detaliate, peisaje extravagante si sa nimereasca proportiile doar simtind fata respctivului cu mainile. Basketball Art, Hong Yi. Nascut in Malaezia, Hong Yi, care prefera sa i se spuna Red, este cunoscut drept artista careia ii place sa picteze, insa nu cu pensula. In 2012, a reusit sa creeze un portret al unui basketbalist faimos, Yao Ming, cu o minge de baschet si vopsea rosie. In loc de pensule, el foloseste diverse obiecte care ii ajuta pe subiecti sa devina faimosi. In cazul jucatorului de baschet, era vorba despre o minge de baschet. Pentru un artist, sursa de inspiratie si de pictura au fost semintele de floarea soarelui. Pentru Christiano Ronaldo, Neymar si Messi, ea a folosit o minge de fotbal cu care i-a pictat pe cei trei.

El a inceput sa foloseasca alte tipuri de pensule, inlocuitori, pentru ca i-a fost greu sa-si aduca toate pensulele din Australia, unde locuia, in Shanghai, unde a gasit un job in arhitectura. De asemenea, nu-i place sa cheltuiasca o avere pe pensule, lucreaza mereu in spatiu liber si posteaza toate operele pe retelele de socializare si pe Interent.

No comments:

Post a Comment