Mancarea nesanatoasa ar putea pune capat obezitatii

Visul oricarui muritor ar fi sa manance orice doreste fara a se ingrasa si a avea probleme cu grasimea. Asa ca un articol din The Atlantic publicat de un fost profesor specializat in statistica despre mancarea nesanatoasa si beneficiile ei pentru stoparea obezitatii a trezit imediat interesul celor care se confruntau cu aceasta boala. Multe alimente neprocesate sunt mai putin sanatoase decat cele procesate, asa ca daca mancam alimente procesate putem sa ne tinem departe de obezitate si sa avem o viata lunga si sanatoasa. Desi parea ceva ce s-ar putea sa fie real, ideea profesorului s-a dovedit gresita.

Profesorul nu a luat in considerare beneficiile fructelor, legumelor, fibrelor, si s-a folosit de aspectele nesanatoase ale mancarii neprocesate cu foarte multe calorii. Chiar slabitul se punea pe seama mancarii nesanatoase, asa ca nebunia devenea si mai mare. Pana la urma, toata lumea s-a linistit, pentru ca obezitatea nu are nicio legatura cu mancarea nesanatoasa, poate doar aceasta poate ingreuna procesul de pierdere in greutate. Cititul te ajuta sa slabesti. Problema cu slabitul este ca exercitiile si dietele sunt foarte grele. De aceea orice stire despre cum putem slabi fara sa facem efort ajunge in toate tabloidele de e Pamant. Nici macar presa nu a putut intui descoperirea facuta in 2008 de un studiu cam ciudat. Studiul respectiv sustintea ca un copil obez putea slabi rapid daca citea romane.

Desi studiul spunea ca orice roman putea ajuta un copil sa slabeasca, doar cele care aveau un mesaj orientat catre slabit aveau efecte vizibile. S-a facut si un experiment intr-o tabara, unde niste copii au citit o carte despre o fetita care a reusit sa slabeasca putin-copii care au citit cartea au reusit sa dea jos cam 1% din greutatea corporala in plus. Pentru ca erau prea multe variabile de demonstrat, studiul a fost invalidat. Cititul nu are legatura cu slabitul, poate doar cu imbunatatirea bagajului de cunostinte generale si cu dezvoltarea vocabularului.

No comments:

Post a Comment