Glamour sau fashion?

De multe ori, chiar daca tinuta noastra nu este chiar asa de extravaganta, inclinam sa credem ca ceva nu e in ordine cand lumea se uita la noi cu un oarecare dispret si cu multa circumspectie. Nu ca ne-ar deranja, insa multe dintre priviri se pot transforma cu timpul in vorbe aruncate fara prea mare efort si in barfe care ne pot strica seara, asa ca trebuie sa fim mereu cu bagare de seama la imaginea pe care o aratam in prezenta altora. Mai ales la evenimentele mondene avem doua tipuri de „aparitii”: glamour si fashion.

Tinute glamour si fashion
Catalogam o tinuta, o aparitie ca fiind glamour atunci cand e prea incarcata, are accesorii opulente, vrea neaparat sa iasa in evidenta desi nu prea are de ce si cu ce.

Din categoria glamour fac parte cei care se afiseaza cu lanturi masive din aur, rochii cu paiete care iti iau ochii sau culori care te fac sa plangi de durere, coafuri ultra extravagante parca venite direct de la Hollywood, desi nu sunt de mai departe de Ferentari…

Peste toate se instaleaza lejer un logo bine scos in evidenta ca sa se stie cat de multi bani are persoana respectiva si cat de bine se simte cu un Versace bine intesat cu cat mai mult sclipici. Aparitiile fashion nu au nimic in comun cu ceea ce am descris mai sus. Fashion presupune multa seriozitate si gandire inainte de a pune o imbracaminte pe tine sau de a accesoriza.

A fi fashion se caracterizeaza prin tinute perfect asortate, cuminti, cromatica fina, eleganta, rafinament, subtilitate. Din glamour se poate trece foarte greu in fashion, insa din fashion se trece foarte usor in glamour, asa ca trebuie sa fiti mereu pregatite sa va adaptati tinutele in functie de evenimentele la care luati parte si sa nu va doriti mereu sa iesiti in evidenta.

No comments:

Post a Comment