Absolvent „de ocazie”, caut altceva decat „pupat in fund”…

Cam asa ar putea suna un anunt de cerere de loc de munca pentru multi dintre studentii care au terminat o facultate si au o diploma la purtator care nu-i ajuta cu nimic. Chiar daca pare cam dur mesajul, asta e adevarul: in Romania lui 2014, pupatul in fund rezolva tot, ba chiar iti da si un loc de munca sigur, numai sa mentii „ritmul” la pupat. Cei din Ministerul Educatiei nu se mai preocupa de revitalizarea sistemului universitar romanesc care pregateste mai mult viitori someri decat viitori angajati, au dat-o pe „revalorizare”: recent, s-au gandit sa organizeze cursuri de revalorizare a diplomei pentru mii de absolventi de postliceala de asistenti medicali care si-au luat patalamaua pana in 2010, si asta ca sa ne aliniem la normele europene-studiile postliceale, indiferent ca faci sau nu cursurile, nu vor fi recunoscute ca studii universitare-si asa e si normal, 6 ani de facultate nu se compara cu o postliceala ametita.
Nu e problema ca nu sunt bune cursurile de felul asta, insa nu fac decat sa aduca bani in sistem si in buzunarul unor profesori preparatori, asta pentru ca absolventii de postliceala si asa ori pleaca inafara, ori urmeaza o facultate, o ajung ospatari, vanzatori, agenti vanzari-mai degraba ultima varianta, ca posturile din spitale stau „blocate” de „sus” de luni, chiar ani buni.
Si in paralel cu informatia asta, Romania se lauda cu inca o serie de medalii la informatica, la o olimpiada internationala-doua de aur, una de bronz si una de argint-, medalii care stimuleaza elevii, insa multi aleg sa plece inafara, caci exodul de creiere e sport national. Carevasazica recunoastem calitatea unor copii, ii premiem, dar nu suntem in stare sa ii tinem in tara sa ajute bugetul Romaniei si tara sa se dezvolte sa mearga inainte-ca inapoi a tot mers de vreo 25 de ani… Asa vom ajunge sa avem o tara de analfabeti si batuti in cap, ca doar cei buni si foarte buni ii iau Marea Britania, Italia, Franta, Spania, Germania, America etc…

No comments:

Post a Comment