La ce varsta sa incepi fotbalul de sala?

E drept ca nu sunt foarte multi copii sau parinti, cel putin la noi in tara, pe care sa ii intrebi ce sport doresc sa faca si sa nu aleaga fotbalul. E de asemenea adevarat si ca nu multi copii stiu ce inseamna fotbal de sala si nu stiu pentru ca parintii sunt cei care nu le explica, dar si pentru ca media nu popularizeaza deloc acest sport, mai ales comparativ cu spatiile uriase de emisie care se acorda fotbalului, in detrimentul altor sporturi. 

Fotbalul de sala este un sport excelent pentru copii si ii ajuta sa se dezvolte din foarte multe puncte de vedere, atat tactic cat si fizic si psihic. Orice parinte ar trebui sa il ia in calcul atunci cand incearca sa gaseasca un sport pentru copilul sau, unul care sa ii consume energia – mai ales in cazul baietilor, si sa il ajute in dezvoltare. Programele specializate de training pentru copii incep de la varste de 6-8 ani, acesta fiind de altfel si primul tronson cu care se lucreaza serios la pregatire, intr-o ehipa profesionista de fotbal de sala. Antrenamentul pentru copii in fotbalul de sala nu este un antrenament mai putin important sau unul mai putin concentrat decat cel destinat adolescentilor sau chiar adultilor, ci este un antrenament gandit si concentrat pentru varsta lor. Antrenamentul in fotbalul de sala pentru prima categorie de varsta nu inseamna atat tactica, ci mai ales tehnica, iar jocurile fie pe teren fie la antrenament ii pregatesc cei mai bine pe copii. 

De asemenea, cei mici au nevoie de dezvoltarea propriei personalitati pe teren, mai ales ca aceasta este varsta la care incep sa se cladeasca personalitati, iar pe bazele puse acum se va cladi sportivul de mai tarziu. Esential este ca pustii de 6-8 ani sa nu fie supra-aglomerati la antrenament, pentru ca asta inseamna ca nu vor face fata si nu vor da nici rezultate.

No comments:

Post a Comment