Importanta invitatiei pentru botez

Botezul sau crestinarea unui copil este unul dintre cele mai importante evenimente din viata unei familii si primul eveniment semnificativ din viata unui copil. Este vorba despre un moment cu o semnificatie aparte pentru parintii copilului si pentru nasi, care devin astfel parintii spirituali ai copilului.

Ceremonia in sine a botezului care are loc in biserica, aduna de regula familia si prietenii apropiati, desi pot fi desigur organizate si petreceri cu o mai mare amploare. Pentru invitati ceremonia religioasa este urmata de o petrecere. In functie de cat de mare va fi aceasta petrecere, cat de mare este numarul invitatilor, dar si in functie de cat de fomal va fi evenimentul, familia va sti ce tip de conduita va trebui sa adopte vis-à-vis de invitatii botez. Daca acestea sunt necesare sau nu, depinde doar de tipul de petrecere. Daca se opteaza pentru o petrecere mica, alaturi de familie, nasi si prietenii apropiati, mai mult ca sigur va fi suficienta doar o invitatie telefonica. Sigur ca in acest caz puteti opta si pentru invitatii in format electronic, pe care le puteti concepe singuri online, si pe care le puteti personaliza dupa bunul plac, chiar si cu o imagine a nou-venitului in familie, si sa formulati un text prin care el ii invita pe apropiati la petrecea sa de botez.

Daca se opteaza pentru organizarea unei petreceri mai mari, cu un numar mare de invitati, este recomandabil sa se aleaga invitatii de calitate, care sa marcheze importanta evenimentului si sa indice si invitatilor ca este un eveniment pe care il luati in serios. De asemenea, nasii copilului vor fi foarte incantati sa primeasca invitatii speciale, personalizate anume pentru ei, care ii vor lasa sa vada cat de important ii considerati in viata dumneavoastra si a copilului pe care urmeaza sa il crestineze.

No comments:

Post a Comment