Avantajele mersului pe bicicleta pentru sanatatea noastra


Sanatatea noastra este mai importanta decat orice. Daca suntem sanatosi putem sa ne indeplinim toate sarcinile zilnice, ne bucuram de o viata lipsita de griji, suntem mereu gata sa actionam in orice directie pentru a ne atinge obiectivele. O viata mai sanatoasa inseamna si alegeri intelepte, inteligente. De la mancare, stil de viata, la mediul in care traim, toate alegerile pe care le vom face vor avea influente directe asupra sanatatii noastre. Dincolo de schimbarile majore din viata noastra putem incepe cu o schimbare minora, dar de efect.

Ne putem cumpara biciclete pentru deplasarile zilnice sau pentru plimbari. Mersul pe bicicleta este recomandat pentru orice persoana, la orice varsta, are o multime de beneficii pentru sanatatea noastra. Care ar fi acestea? Cand esti pe bicicleta nu mai pui presiune pe articulatii, toata greutatea este sustinuta de o pereche de oase din zona pelviana, nu mai ai dureri in timpul mersului cand treci de o anumita varsta. Pedalatul zilnic pe biciclete este un exercitiu aerobic foarte bun. Inima, creierul, vasele de sange vor fi mai sanatoase, se elibereaza endorfine si te vei simti foarte bine. Musculatura se va dezvolta mai bine, toate categoriile de muschi sunt pusi in miscare cand pedalam, facem exercitii fizice fara sa ne dam seama si obtinem si un corp care arata excelent. Bicicleta e utila si celor care au probleme de echilibru, in timpul mersului sau la urcarea scarilor, sistemul osos este si el ajutat prin cresterea densitatii osoase in urma pedalatului regulat.

Dispare si oboseala, se reduce anxietatea si depresia, somnul este mai odihnitor, adormim mai usor si organismul reuseste sa se relaxeze mai rapid ca sa intre in stare necesara pentru somn. Tot bicicletele moderne ne ofera si cativa ani in plus. Un studiu facut in Norvegia pe oameni care au atins varsta de 70 sau 80 de ani a evidentiat faptul ca doar 30 de minute de exercitii zilnice, pedalat pe bicicleta, de exemplu, iti adauga cel putin cinci ani la anii pe care ii vei trai oricum.

No comments:

Post a Comment