Sapunul natural, mai bun si mai sigur decat cel clasic

Ingrijirea pielii este o operatiune delicata. Creme, solutii speciale, uleiuri, toate sunt esentiale pentru o piele catifelata si frumoasa, hidratata.

Curatarea pielii este iarasi importanta, ea trebuie facuta periodic, de preferat zilnic, in asa fel incat bacteriile si microbii sa nu poata sa ii distruga rolul de bariera impotriva infectiilor. 

Nu trebuie folosite sampoane pline de substante chimice, geluri care au prea multe substante ce usuca pielea, tot ce intra in contact cu pielea trebuie sa fie natural si ales cu mare atentie. In locul sapunului clasic, plin de soda si de parfumuri puteti alege un sapun natural, din ingrediente naturale, 100% organice cu aceleasi efecte ca si un sapun obisnuit. 

In sapunurile naturale intalnim uleiuri vegetale, uleiuri esentiale, glicerina vegetala, pielea este ingrijita si mentinuta sanatoasa, nu exista in compozitia unui sapun natural coloranti de sinteza sau conservanti, parfumuri chimice. 

Alergiile dermatologice care apar de multe ori in cazul sapunurilor normale nu se manifesta daca se utilizeaza sapunurile naturale, fiecare sapun obtinut din substante naturale are toate ingredientele pe eticheta si poate fi gasit usor in farmacii sau magazine cu produse bio si naturale. Printre cele mai bune variante de sapunuri in totalitate naturale se afla si cele pe baza de uleiuri. 

De exemplu cele ce contin ulei de masline sunt hidratante, contribuie la regenerarea tesuturilor, pot reduce inflamatiile, cele cu ulei de palmier are vitamina A si E din abundenta, antioxidanti, curata foarte bine pielea. 

Alt tip de ulei din sapunurile naturale este si cel de cocos, are grasimi saturate, proprietati antioxidante, sapunurile sunt puternic antibacteriene si antifungice, putand reduce inflamatiile si iritatiile. Indiferent ce tip de sapunuri naturale alegeti este bine sa va uitati cu atentie pe eticheta, sa vedeti clar cine le-a produs si ce contin, daca toate substantele din ele sunt naturale. 

De asemenea, sapunurile naturale de calitate vor fi ceva mai scumpe decat cele obisnuite, vor avea etichetare corespunzatoare si vor fi semnalizate la raft pentru a sti ca sunt naturale.

No comments:

Post a Comment