Ce conteaza cel mai mult pe lume?

Fiecare om are o viziune diferita. Pentru unii, cel mai important lucru este familia. Pentru altii, cel mai mult conteaza banii si altii sunt de parere ca fericirea vine pe primul plan. Asta spun toti, dar nimeni nu crede cu adevarat propriile vorbe. Am intrebat un amic care era plin de datorii la un moment-dat ce este mai important pentru el. S-a uitat la mine cu o expresie care parca striga ‘mai are rost sa intrebi una ca asta?!’ dupa care mi-a raspuns ‘sa fac rost de niste bani sa scap de datoriile astea, normal’. Normal, auzi! Cand acelasi om cu cateva luni inainte era gata sa jure ca fratele lui mai mic este cel mai important lucru din tot Universul. Dar oare asta il face un mincinos? Nu, bineinteles ca nu.

Mincinosul este persoana care spune un neadevar in cunostinta de cauza. Sunt convinsa ca amicul meu nu-si dadea seama de ce se intampla cu el incat sa puna datoriile mai presus de viata fratelui sau. De cele mai multe ori, oamenii se lasa coplesiti de problemele cotidiene, de niste lucruri marunte. Astfel, daca n-ai bani sa-ti platesti chiria care vine in trei-patru zile, esti tentat sa gandesti ca cel mai important lucru e sa ai bani de chirie si facturi. Dar oare chiar asta conteaza cel mai mult in viata pentru un om? Oare nu cumva conteaza mai mult sanatatea sau sa-ti faci copilul sa zambeasca sau sa fii alaturi de cel mai bun prieten daca are un necaz? Sigur ca lucrurile astea-s mai importante, ar raspunde marea majoritate a oamenilor. Acesta e modul creierului de a juca feste tuturor.

Daca pentru mine cel mai important ar fi sa-mi platesc facturile, m-as concentra doar pe necazul asta, as fi nervoasa tot timpul si as ‘paraliza’. Adica n-as mai fi destul de creativa cat sa fac rost de banii de care chiar am nevoie. Asa ca data viitoare cand zici care e cel mai important lucru pentru tine, gandeste-te de doua ori.

No comments:

Post a Comment