Oferte de top pentru vacanta la ski in Romania

Sigur ca poate nu dispune de cele mai bune partii de ski din Europa sau poate nu este atat de orientata catre turismul de familie. Pe de alta parte, in mod cert, nu are niciun fel de angajament in ceea ce priveste conservarea mediului inconjurator. Si cu toate acestea, turismul romanesc de iarna functioneaza si o face foarte bine, chiar si cu investitii minime… Alaturi de ofertele pentru petrecerea sarbatorilor de iarna la munte sau in satele traditionale romanesti, paginile agentiilor de turism din Romania sunt pline de oferte ski dintre cele mai bune, in Romania.

De departe cea mai cautata dar si cea mai de pret destinatie pentru ski din tara noastra, este Poiana Brasov. Aici nu numai ca se gaseste cea mai lunga partie de ski din intreaga tara (Drumul Rosu – 4.6 km), dar zona Poiana Brasov pare sa fie cea mai buna varianta pentru schiori, atat incepatori cat si de nivel mediu sau avansat (partiile Sulinar sau Subteleferic). Sigur ca si la capitolul variante cazare, Poiana Brasov este in topul statiunilor romanesti de ski, desi preturile nu sunt pentru toate buzunarele.

O destinatie relativ nou intrata in oferte este Straja (in apropiere de Petrosani), unde desi nu poti alege vreun hotel mai in randul lumii poti opta pentru pensiuni destul de curate. Cat despre partii, sunt adecvate tuturor nivelelor de pregatire, sunt modernizate, au teleschi si nu sunt deloc scumpe (100 ron un ski-pass pentru toata ziua). Daca esti incepator poti opta pentru Platoul Soarelui sau Sfantu’ Gheorghe, iar daca ai ceva cunostinte, poti incerca partiile Telegondola, Canal sau Constantinescu.

Un new entry in 2013 pe piata statiunilor de ski – Transalpina. Schiorii stiu… sperante mari, asteptari deocamdata neimplinite. Mai este de lucru, dar este pe drumul cel bun. Un atu il constituie amplasarea si peisajul. Problema principala – cazarea. La acest capitol este o paine buna de mancat pentru investitori, in ideea ca statiunea se va moderniza si va atrage in anii urmatori un numar cat mai mare de turisti.

1 comment:

  1. Alaturi de ofertele pentru petrecerea sarbatorilor de iarna la munte sau in satele traditionale romanesti, paginile agentiilor de turism din Romania sunt pline de oferte ski dintre cele mai bune, in Romania. vacanta in romania

    ReplyDelete