Modificari importante in procedura de obtinere a permisului auto

In cazul in care va gandeati ca in perioada urmatoare sa depuneti dosarul de inscriere pentru obtinerea permisului de conducere, ar trebui sa luati la cunostinta ca s-au produs modificari majore in procedura de examinare. Modificarile au aparut in Monitorul Oficial, partea I, nr 340 in data de 11 iunie. Ordinul ministrului si administratiei interne nr 82/ 2013 a fost publicat pentru modificarea si completarea Ordinului din 2010.

Prima modificare se refera la o aplicatie informatica pusa la dispozitie de catre cei de la drpciv. Asadar candidatii vor fi obligati sa sustina proba teoretica in aceeasi zi in care sunt inregistrati in aplicatia informatica de examinare. In cazul in care acest lucru nu se intampla, aplicatia isi pierde valabilitatea. Datele candidatului,precum si solicitarea candidatului necesare inscrierii in aplicatia informatica vor putea fi transmise de catre scolile de conducatori auto unde candidatii au primit instruirea teoretica si practica. Acest transfer de date va fi posibil tot cu ajutorul unei aplicatii informatice puse la dispozitie gratuit de drpciv, in baza unui protocol.

Candidatii care sustin pentru prima data examenul auto vor trebui sa se prezinte la centrul de examinare pentru verificarea datelor din dosar, precum si pentru preluarea imaginii faciale. Proba teoretica a examenului se va desfasura in maxim 3 zile lucratoare de la data transmiterii datelor catre centrul de examinare. In cazul nerespectarii acestui termen solicitarea nu va mai fi valabila.

A doua modificare consta in completarea procedurii de examinare pentru obtinerea  permisului de conducere AM- categoria mopede, consecinta a includerii acestora in categoria autovehicule. Se completeaza de asemenea si procedura de examinare pentru conducerea vehiculeleor din categoria A, A1, A2. Asadar, pentru cele patru categorii testul va cuprinde 26 de intrebari. Pentru promovatea probei va fi obligatoriu sa se raspunda corect la minim 22 intrebari. Intrebarile vor contine notiuni specifice acestor categorii, iar pentru o pregatire adecvata se recomanda consultarea informatiilor si datelor celor de la drpciv. A treia modificare se refera la proba practica care se va desfasura in urmatorul mod: strict in poligon pentru categoria AM, in poligon si pe traseu pentru categoriile A, A1, A2 si strict pe traseu pentru categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv.

No comments:

Post a Comment