Cum ne alegem unitatile de invatamant in care vom studia in Marea Britanie?

Anglia este una dintre tarile preferate de studenti si elevi deopotriva atunci cand vine vorba de continuarea studiilor incepute in tara. Traditia si vechimea invatamantului britanic, standardele ridicate si posibilitatea unei cariere de succes, unitatile de invatamant recunoscute la nivel mondial pentru calitatea pregatirii oferite, iata doar cateva dintre motivele pentru care tinerii sunt dispusi sa plateasca si sa aplice de oricate ori pentru a fi pe bancile unversitatilor sau colegiilor britanice. Ca orice alegere facuta in viata si alegerea unei unitati de invatamant urmate in Marea Britanie poate fi destul de dificila. Sunt insa cativa pasi simpli care va asigura programe de studii de calitate si o viata de student sau liceean la care doar visati in tara.

In primul rand este bine sa va orientati catre universitati si colegii acreditate, cu programe de studii care sunt pe placul vostru, care vi se potrivesc, informarea este foarte importanta, trebuie sa discutati cu cei care sunt deja acolo, cu cei din universitati si colegii pentru a vedea exact cum se desfasoara cursurile. Sunt destule comunitati de romani in uk care va pot oferi tot ce aveti nevoie sa stiti despre cazare sau despre conditiile de trai din Marea Britanie, romanii care sunt deja acolo stiu mai multe lucruri si au o viziune clara asupra conditiilor de studiu si de munca eventual in respectiva tara. Ca orice institutie care se respecta, orice colegiu sau universitate britanica are si evenimente tip open days promovate de obicei si pe site-uri unde sunt comunitati de romani in uk asa ca puteti sa mergeti sa vedeti cum sunt conditiile din campus, din universitate sau colegiu, sa puneti intrebari.

Forumurile si site-urile de discutii despre invatamantul britanic pot fi surse de informare foarte bune, aplicarile si intreg procesul de selectie sunt explicate de cei care au trecut prin asa ceva. Dupa ce stiti unde veti studia trebuie sa va interesati si de taxele de studiu, care pot fi destul de mari, dar pot fi suportate si finantate de statul britanic, puteti primi burse, granturi sau credite pe care le veti returna din momentul in care veti avea un loc de munca bine platit.

Este bine de stiut ca puteti si munci pe perioada studiilor, universitatile sau colegiile va pot ajuta sa gasiti locuri de munca part time ca sa mai aveti un ban in plus in fiecare luna. In privinta cazarii puteti sta in camine sau in chirie, e alegerea fiecaruia. Unitatile de invatamant unde veti studia trebuie alese si in functie de facilitatile oferite, de calitatea campusului, a programelor de studii, a profesorilor si a oportunitatilor reale pe care le aveti dupa terminarea studiilor, in functie de reputatia respectivei unitati de invatamant.

No comments:

Post a Comment