Pericolele cremelor de epilat

Pentru mult timp, una dintre metodele populare de epilare definitiva folosite de femei a avut la baza cremele epilatorii, gratie efectelor rapide pe care acestea le ofereau. Practic, tot ce trebuiau utilizatorii sa faca era sa aplice un strat gros de crema, cu ajutorul unei spatule, sa stea un pic astfel incat crema sa actioneze asupra firelor de par, iar apoi sa indeparteze crema – laolalta cu parul – cu ajutorul aceleiasi spatule sau a unui prosop mai dur.

Fiind un procedeu destul de ieftin si de rapid, multi oameni s-au inghesuit sa il foloseasca inca de la aparitia pe piata. Din pacate, crema de epilat ascunde o serie de efecte secundare, precum si o serie de dezavantaje ce nu prea pot fi omise, dovada in acest sens fiind faptul ca marea majoritate a femeilor au trecut la epilatoare semiprofesionale, renuntand de tot la crema.

In primul rand, crema nu actioneaza doar asupra firelor de par. Avand o aciditate mare, actioneaza si asupra pielii, facand pagube la nivelul superficial al epidermei. Sigur, lucrul acesta este mentionat pe prospectul tuturor produselor de acest tip, insa asta nu salveaza catusi de putin metoda. In principiu, doar o mica parte dintre utilizatori au pielea sensibila si resimt arsuri, marea majoritate a oamenilor neresimtind efecte secundare, insa asta e oricum un argument destul de serios pentru a nu mai folosi aceasta metoda.

De asemenea, nu intotdeauna firele de par se rup de la radacina, intrucat unele au o tulpina mai groasa si ca atare, se rup mai greu. In cazul lor, fie se lasa crema mai mult decat este indicat – lucru care in mod clar provoaca arsuri chiar si celor cu o piele mai rezistenta, fie se indeparteaza folosind lama. In ambele cazuri, parul creste la loc intr-un ritm destul de rapid, cu circa 1 mm pe zi incepand cu a treia sau a patra zi de la data epilarii.

Tocmai de aceea, dermatologii recomanda alte procedee de indepartare a parului, cum ar fi metoda de epilare definitiva SPL Constanta – ce are la baza pulsarea unor fasciculi de lumina pe suprafata corpului – sau chiar folosirea epilatoarelor cu pense. Sunt procedee mult mai sigure, care nu creaza riscul unor infectii, asa cum face crema de epilare corporala.

No comments:

Post a Comment