Cred ca Romania ar putea face fata cu brio concurentei intr-un top al tarilor in care se mananca saorma. Cozile care se formeaza in fata saormeriilor, mai ales al celor cu renume, depaseste pe cele pe care le vedeam odinioara la McDonalds sau KFC.
Mai mult decat atat, intr-un articol publicat recent de Business Magazin citeam ca cel mai mare lant de saormerii din Romania, celebrul Dristor Kebap, are o cifra de afaceri de 2 milioane de euro. Si este credibil, daca ne gandim la cozile formate zilnic, in orice moment in fata saormeriilor Dristor. Ca si cum afacerea putea fi si mai eficienta decat stiam, recent proprietarii lantului de saormerii si-au deschis si o ferma de pasari, astfel incat costurile pentru productie sa fie reduse la minimum. Si desi costurile sunt reduse, pretul produsului finit (vorbesc aici numai de saorma, nu si de produsele pe care le mai vinde lantul cu pricina) nu este deloc mic.
De ce mancam saorma? Nu as putea decat sa ofer cateva speculatii pe acest subiect, pentru ca nu sunt consumatoare de saorma, desi recunosc ca este unul dintre cele mai consumate produse de tip fast food de la noi, dar asta si pentru ca este foarte disponibil. In timp ce restaurantele clasice sau celelalte fast-food-uri nu functioneaza non-stop, cele mai multe saormerii sunt deschise si in toiul noptii, astfel ca sunt o varianta pentru noctambuli sau pentru clubberi, mai nou. Saorma la lipie, pentru ca ea este consumata la cea mai mare scara, este usor de mancat, chiar si pe strada, chiar si atunci cand ne grabim, iar in plus, gustul de cartofi prajiti cu carne si cu maioneza a fost intotdeauna pe placul romanilor... Pacat ca nu s-a inventat si saorma de porc, caci sigur ar fi fost bataie la saorma de ceafa cu cartofi prajiti. J Numai ca specialistii in bucatarie spun intr-un glas ca saorma care se mananca in Romania nu are nimic de-a face cu reteta traditionala a saormei, fiind decat un surogat adaptat gusturilor romanilor si menit sa produca vanzari cat mai mari.
Mai mult decat atat, intr-un articol publicat recent de Business Magazin citeam ca cel mai mare lant de saormerii din Romania, celebrul Dristor Kebap, are o cifra de afaceri de 2 milioane de euro. Si este credibil, daca ne gandim la cozile formate zilnic, in orice moment in fata saormeriilor Dristor. Ca si cum afacerea putea fi si mai eficienta decat stiam, recent proprietarii lantului de saormerii si-au deschis si o ferma de pasari, astfel incat costurile pentru productie sa fie reduse la minimum. Si desi costurile sunt reduse, pretul produsului finit (vorbesc aici numai de saorma, nu si de produsele pe care le mai vinde lantul cu pricina) nu este deloc mic.
De ce mancam saorma? Nu as putea decat sa ofer cateva speculatii pe acest subiect, pentru ca nu sunt consumatoare de saorma, desi recunosc ca este unul dintre cele mai consumate produse de tip fast food de la noi, dar asta si pentru ca este foarte disponibil. In timp ce restaurantele clasice sau celelalte fast-food-uri nu functioneaza non-stop, cele mai multe saormerii sunt deschise si in toiul noptii, astfel ca sunt o varianta pentru noctambuli sau pentru clubberi, mai nou. Saorma la lipie, pentru ca ea este consumata la cea mai mare scara, este usor de mancat, chiar si pe strada, chiar si atunci cand ne grabim, iar in plus, gustul de cartofi prajiti cu carne si cu maioneza a fost intotdeauna pe placul romanilor... Pacat ca nu s-a inventat si saorma de porc, caci sigur ar fi fost bataie la saorma de ceafa cu cartofi prajiti. J Numai ca specialistii in bucatarie spun intr-un glas ca saorma care se mananca in Romania nu are nimic de-a face cu reteta traditionala a saormei, fiind decat un surogat adaptat gusturilor romanilor si menit sa produca vanzari cat mai mari.
No comments:
Post a Comment