Depozite complet automatizate si roboti care pot sa faca orice de zece ori mai rapid, asta sa fie viitorul in depozit?

Chinezii au mereu idei revolutionare si au si capacitatea sa le puna in practica. Logistica este un domeniu in care chiar ai nevoie de idei geniale ca sa mearga treaba foarte bine. In China avem deja un depozit automatizat foarte mare, al unei firme de logistica. Ceea ce il face cu totul si cu totul deosebit este numarul mare de roboti care vor lucra acolo, 700. Roboteii cara marfa fara intrerupere si nu se plang niciodata de nimic. Nu va inchipuiti ca avem roboti de tipul celor din firme, sunt vehicule ghidate automat, care ridica colete si transporta ce e nevoie in diverse parti ale depozitului. Totul ajunge in zonele de ridicare de unde se preia spre livrare.

Operatiunile se intampla mai rapid, e eficienta mai mare, costuri mai mici, angajatii pot sa faca alte lucruri cat robotii duc marfa unde trebuie. Momentan robotii au nevoie de ajutor uman, dar in viitor s-ar putea sa vedem doar robotii in domenii precum logistica sau productie de diverse lucruri, inclusiv masini. Si daca tot ai atatia roboti poti sa iti propui si ceva uau! in livrari, sa le dai produsele oamenilor in mai putin de 24 de ore in toata China si in aproximativ 72 de ore in strainatate. Automatizarea e de dorit si pentru ca depozitele sunt din ce in ce mai mari, ai nevoie de prea multi oameni, costurile cu fiecare angajat sunt foarte mari si vor fi din ce in ce mai impovaratoare. Robotii nu implica prea multe cheltuieli cu intretinerea, nu cer carti de munca, nu le dai concedii, poti lucra cu ei 24 din 24, 7 din 7 zile.

Pe langa toate aceste avantaje robotii din depozite pot sa fie scutiti de accidente de munca, daca se intampla ceva se repara rapid fara a fi nevoie de vreo spitalizare si costuri suplimentare. Asadar lumea viitorului va fi una dominata de roboti de tot felul, depozitele vor functiona mult mai usor si mai simplu, robotii ne vor fi aproape fara sa atenteze la joburile noastre si fara sa ceara vreo marire de salariu dupa ore intregi petrecute prin depozite.

No comments:

Post a Comment