Informatii despre Bermude care sunt mai ciudate decat Triunghiul Bermudelor

In Bermude nu exista oameni. Colonizarea insulelor a inceput odata cu naufragiul Sea Venture, insa oamenii au disparut dupa ce navele au fost reparate. Doar trei oameni au mai ramas pe insula, insa nu se stie ce au facut si unde au disparut intre timp. Bermudele comemoreaza aceste inceputuri cu un steag atipic, singurul care are o nava care se scufunda pe el. In 1612 cei trei oameni au mai avut si alti tovarasi dupa ce o nava numita Plough a ajuns acolo pentru ca oamenii sa locuiasca pe insule. Portughezii din Azore au venit si ei in Bermude, americanii nativi si sclavii africani au ajuns pe insule de asemenea.

Cultura de acolo e foarte diversa chiar din cauza acestei mixturi ciudate. Din Americi, St. George ramane cel mai vechi loc in care au fost oameni si unde accentul englezesc nu s-a pierdut. Bermudele sunt si astazi teritoriu britanic. Apa a fost marea problema a celor care au locuit acolo, se gasea greu o sursa cu apa potabila, nici astazi nu avem sistem municipal de apa in Bermude, apa e colectata la fiecare casa si purificata. Apa se mai contamineaza si se plateste mult ca sa ai iarasi apa potabila. Bermudele sunt un cimitir mondial al epavelor. Bermudele s-au format in urma unei activitati vulcanice intense, varfuri muntoase sunt in toate partile, chiar sub luciul apei. Furtunile si varfurile periculoase distrug anual zeci de nave. In 1600 erau doar 30 de nave in vecinatatea Bermudelor. Pana astazi s-au gasit peste 300 de nave. Cea mai mare e Cristobal Colon, un liner luxos care s-a scufundat in 1936 si se poate vizita cu un costum de protectie special si putin curaj. Si Constellation si Montana se pot vedea acolo, doua nave superbe.

Prima era o nava care era facuta din lemn, avea ciment, whisky si medicamente, morfina la bord, toate ajungand pe fundul apei, la 7.6 metri adancime si zac acolo din 1943. Montana era un vas cu abur, s-a scufundat in 1863 cand a ratat intrarea in portul St. George. Foarte multe companii ofera barci care sa va duca acolo si chiar scafandri profesionisti ca sa vedeti toate navele scufundate de aproape, chiar sa le faceti poze.

No comments:

Post a Comment