Meditatia si timpul. Conform unor teorii psihologice vechi de aproape 200 de ani, este aproape imposibil sa ne concentram doar asupra prezentului, deoarece un ecou al trecutului si „gustul” viitorului invaluie fiecare moment care trece. Ideea este sa traiesti fiecare clipa ca si cum ar fi ultima. Usor de zis, greu de facut. Mintea umana refuza sa stea in prezent, tot timpul regretand un trecut care nu poate fi schimbat si asteptand cu anxietate viitorul care nu mai vine. Care ar fi solutia sa ne traim vietile in afara timpului? Be Here Now, esenta Budismului, clipa e aici si acum, traieste-o!
Meditatia ne poate ajuta sa incetinim perceptia temporala, ceea ce poate duce la disparitia depresiei si anxietatii. Asa ca data viitoare cand esti fie inaintea, fie inapoia timpului gandeste-te la asta: acum, fii aici acum!
„Salturile temporale”. Un astfel de salt apare o data la patru ani cand adaugam lunii calendaristice februarie inca o zi. Practica aceasta este utila pentru compensarea orbitarii Pamantului in jurul Soarelui si pentru ca numarul sa fie par. Nu prea dureaza 365 de zile rotatia, ci mai degraba vreo 365.242 de zile. Daca nu adaugam ziua lipsa, pierdem anual sase ore, de unde si calendarele lipsite de acuratete din viitor. Cei nascuti pe 29 februarie nu-si pot sarbatori ziua decat o data la patru ani-multi aleg ziua urmatoare sau precedenta pentru a-si sarbatori ziua de nastere.
Vestea buna este ca iti pot numara anii contorizand zilele de nastere. De multe ori, ziua in plus este tratata ca o zi care nu exista. Bancile, spitalele, businessul, nimic nu se programeaza pe 29 februarie. Uneori si Google are probleme si nu prea le da voie blogerilor sa isi updateze profilul.
No comments:
Post a Comment