Smartphone-urile care detecteaza atacurile cu arme biologice, chimice. In America, cercetatorii lucreaza deja la aplicatii care sa fie conectate la senzori foarte ieftini plasati in si in afara telefonului care vor detecta atacuri cu substante chimice cum ar fi gazul sarin, de exemplu. Mai mult, ei vor sa oblige anumite companii care fabrica telefoane de ultima generatie sa includa aceasta tehnologie in aparatele lor pentru a proteja orice cetatean de un posibil atac terorist.
Smartphone-ul, scanerul personal care-ti spune cat de sanatos esti. Un institut din Coreea vrea sa transforme ecranele cu touch ale telefoanelor moderne in doctori digitali: acelasi mecanism care detecteaza miscarile degetului pe ecran va detecta si proteinele si moleculele ADN, care contin o incarcatura electrica (sarcini electrice). Daca s-ar pune in practica un astfel de mecanism, evolutia tehnologiei si medicinei ar cunoaste un boom urias.
Smartphone-ul, „ochitor” pentru armele de asalt. N-ar fi frumos daca am avea in loc de aparatele de ochit clasice niste dipozitive care sa ne ofere cat mai multe date despre mediu si arma noastra. O companie s-a gandit la aceasta posibilitate si comercializeaza pentru doar 99 de dolari dispozitive de ochit pentru arme de asalt, arme cu aer comprimat, de vanatoare, care indica, cu ajutorul unui smartphone atasat ce viteza are vantul, directia din care bate, cata munitie mai e in arma, avand si o busola pentru orientare, oferind un zoom digital puternic si inregistrare video.
Smartphone-ul, detector de metal. Magnetometrele din smartphone-urile cu Android pot deveni deosebit de utile atunci cand, spre exemplu, un medic are un pacient cazut pe strada si nu stie unde se afla implantul in corpul sau. Senzorii nu sunt atat de puternici incat sa gaseasca bijuterii pierdute prin nisip, pe plaja, insa utilitatea lor este de luat in seama.
Smartphone-ul, ferestre ale trenului, in miniatura, pentru papusi. Daca va intrebati ce naiba sa caute un smartphone langa o papusa, o bucata de plastic fara viata, trebuie sa stiti ca s-a inventat „fereastre de tren pe baza de iPhone pentru papusi”. Asta ca ele, saracutele, sa nu se mai simta singurele cat timp stapanele sunt plecate la scoala. Pe ecran ruleaza o aplicatie care simuleaza miscarea unui tren si cam tot ce se vede printr-o fereastra, imitand si rama ferestrei de la cuseta de tren, asta pentru ca papusa sa se relaxeze, imaginandu-si ca e intr-o continua calatorie spre „taramul papusilor fericite”…
No comments:
Post a Comment