In mod obisnuit, cand ne spalam parul folosim sampon. Samponul are efect calmant la nivelul scalpului, curata in profunzime firul de par si il revigoreaza, poate controla excesul de sebum secretat la nivelul scalpului. Pentru a prelungi efectul samponului se recomanda folosirea de balsam de calitate, din ingrediente naturale. Balsamul are rol regenerant si nutritiv, reface structura degradata a firelor de par, periajul si descurcatul parului va fi mai simplu la finalul dusului.
Dupa aplicarea balsamului si a samponului parul va fi mai moale, mai usor de pieptanat si coafat, mai stralucitor si mai plin de viata. Efectele balsamului depind de cat de bine stim sa il alegem. Samponul se alege in functie de scalp, balsamul in functie de firul de par si de rezultatele pe care vrem sa le obtinem dupa uscarea parului. Balsamul se adapteaza tipului de par, poate avea efect de volum, protector si revelator, in special pentru parul vopsit, stralucitor, pentru parul tern, alte efecte hidratante. Niciodata nu trebuie sa cumperi balsam care nu ofera efect de volum daca ai par moale si rar, foarte fin, la fel cum trebuie sa te orientezi spre un produs pentru par normal daca nu ai probleme cu firele de par. Parul care se incurca repede isi revine daca vei cumpara balsamuri cu efect de descurcare, in vreme ce pentru parul cu probleme se vor folosi doar produsele care trateaza respectiva problema.
Efectele specificate de producator se obtin daca balsamul e aplicat pe parul proaspat spalat si se asteapta actiuna substantelor active. La finalul spalarii sau folosirii balsamului parul trebuie clatit bine pentru a indeparta resturile ramase. De precizat ca daca ai par lung trebuie sa aplici balsamul de la jumatatea parului in jos pentru a nu se irita scalpul si a produce sebum in exces, iar daca ai parul scurt e suficient sa inmoi doar varfurile cu balsamul ales.
No comments:
Post a Comment