Toate substantele chimice doresc echilibru si daca au atasamente libere vor atrage oxigen. Acest lucru va suna ciudat, dar pentru celulele din corpul nostru, oxigenul este periculos. La fel cum oxigenul cauzeaza rugina unei bucati de fier, si va manca din metal asa se va inampla cu celulele din corpul nostru. Atunci cand reactioneaza cu grasimi nesaturate, se rup legaturile chimice intr-o gama de elemente chimice periculoase si distrug integritatea celulelor noastre, care sunt realizate din grasimi.
Daca oxidarea este asa de rea pentru noi, ce putem face ?
In primul rand, cele mai multe grasimi produse in corpul nostru sunt grasimi saturate, si atunci cand mancam produse pline de grasimi animale (asa cum am facut-o panade multe ori), si acestea sunt grasimi saturate. Ele sunt ca oteluk inoxidabil din lumea grasimilor. Acest lucru inseamna ca oxidarea si daunele facute de oxigen in celulele noastre este minima.
In al doilea rand, atunci cand exista o oxidare in trupurile noastre, exista un sistem anti rugina natural - antioxidantii nostr – care sa inlature orice oxidare ce se produce. Asa ca daca exista oxidare minima, sistemul nostru poate produce suficient de multi antioxidanti si totul este bine.
Dar cand am adaugat o dieta bogata in grasimi polinesaturate, acestea sunt extrem de reactive la oxigen. Acest lucru nu este bun intr-un corp care are nevoie pentru a se proteja impotriva daunelor in celule. Sistemul nostru de aparare cu antioxidanti nu poate tine pasul cu nivelul de oxidare, iar celulele noastre sunt deteriorate. Grasimile oxidate pot provoca o multime de probleme de boli de inima, accidente vascular cerebrale, cancer, diabet, degenerescenta maculara si sunt implicate in cresterea alergiilor intr-o buna masura.
Grasimile saturate sunt critice pentru sanatatea noastra. Avem nevoie de ele pentru toate sistemele importante in corpul nostru. Sfatul dat de a reduce grasimile animale si sa mananci mai multe uleiuri de seminte este unul care tebuie modificat pe parcurs. Du-te inapoi la carnea rosie, smantana, unt si nuci si celulele dvs. va vor multumi.
Daca oxidarea este asa de rea pentru noi, ce putem face ?
In primul rand, cele mai multe grasimi produse in corpul nostru sunt grasimi saturate, si atunci cand mancam produse pline de grasimi animale (asa cum am facut-o panade multe ori), si acestea sunt grasimi saturate. Ele sunt ca oteluk inoxidabil din lumea grasimilor. Acest lucru inseamna ca oxidarea si daunele facute de oxigen in celulele noastre este minima.
In al doilea rand, atunci cand exista o oxidare in trupurile noastre, exista un sistem anti rugina natural - antioxidantii nostr – care sa inlature orice oxidare ce se produce. Asa ca daca exista oxidare minima, sistemul nostru poate produce suficient de multi antioxidanti si totul este bine.
Dar cand am adaugat o dieta bogata in grasimi polinesaturate, acestea sunt extrem de reactive la oxigen. Acest lucru nu este bun intr-un corp care are nevoie pentru a se proteja impotriva daunelor in celule. Sistemul nostru de aparare cu antioxidanti nu poate tine pasul cu nivelul de oxidare, iar celulele noastre sunt deteriorate. Grasimile oxidate pot provoca o multime de probleme de boli de inima, accidente vascular cerebrale, cancer, diabet, degenerescenta maculara si sunt implicate in cresterea alergiilor intr-o buna masura.
Grasimile saturate sunt critice pentru sanatatea noastra. Avem nevoie de ele pentru toate sistemele importante in corpul nostru. Sfatul dat de a reduce grasimile animale si sa mananci mai multe uleiuri de seminte este unul care tebuie modificat pe parcurs. Du-te inapoi la carnea rosie, smantana, unt si nuci si celulele dvs. va vor multumi.
No comments:
Post a Comment