Alege stilul decorativ al locuintei tale

Stilul unei locuinte este compus din mai multe elemente, printre care tesaturile, culorile si mobila. Trebuie sa stii sa discerni intre diverse tipuri de design si sa combini totul cu bun gust si originalitate. Esentiala este si maxima atentie la detalii care cel mai adesea fac diferenta. Iata cateva sugestii utile asupra cum sa alegi stilul decorativ pentru casa. Daca esti o persoana dinamica si mereu atenta la noile tendinte, alege un stil modern. Aceste este foarte potrivit locuintelor de mici dimensiuni sau apartamentelor, deoarece da senzatia de spatialitate.

Alege mobila cu linii nete si regulate, materiale lucide si fara prea multe culori. Pentru a da o nota de originalitate, achizitioneaza mobila cu nuante cu impact puternic, precum negrul, albul total, sau rosu caramiziu. In cazul in care esti constrans de spatiul mai degraba limitat, poti apela la o firma specializata in mobilier la comanda Bucuresti oferind multe oportunitati in acest sens. Peretii pot fi zugraviti in culori contrastante, aprinse. Agata pe pereti putine elemente, dar de mari dimensiuni, astfel incat sa devina un punct de atractie pentru fiecare camera. Pentru un efect placut de contraste arhitecturale, aseaza o oglinda in stil retro baroc intr-un punct luminos al incaperii, iar efectul va fi sigur.

Stilul rustic se adapteaza oricarei locuinte, dar de preferat celor mai ample sau locuintelor izolate. Include mobila de lemn, divane si fotolii de rachita si tesatura, portelanuri facute manual. Este un stil simplu dar capabil sa dea multa eleganta si rafinament. Peretii vin vopsiti de obicei in culori deschise, precum albastru palid sau Poti da personalitate introducand cateva piese de mare valoare, cum ar fi cateva scaune galben ocru.  Luis al XIV-lea din catifea moale in salon sau o masa antica de taverna in sala de luat masa. Nu supraincarca ambientul cu prea multe elemente de mobilier si alege fiecare obiect cu grija, asigurandu-te ca se potriveste cu ambientul din jur.

Pentru mansarde sau apartamente super-tehnologice, ia in considerare stilul oriental, facandu-l mai variat cu printuri de perete, divane insulare si culori zen, mobilier rustic dar cu linii elegante. Imbogateste totul cu accesorii moderne. Vopseste peretii folosind o gama de nuante rafinate, precum maro, bordeaux sau auriu, ce creaza o continuitate cromatica.

Tipuri de tapet pentru locuinta ta

Cine vrea sa dea un suflu nou camerelor si nu vrea sa se mai chinuie cu varuitul exista o solutie moderna si usor de pus in practica: aplicarea de tapet. Tapetul este un finisaj pentru decorarea interiorului, folosit de mai toti designerii de interior pentru a schimba total modul in care arata locuinta, fara investitii prea mari. Spre deosebire de varuire, tapetarea nu produce atat deranj, nu exista nimic de frecat si curatat, se aplica simplu, cu niste adeziv special, nu ai nevoie de oameni care sa iti munceasca zile intregi la varuit si reparat peretii, revaruit.

Tot tapetul e si cea mai simpla si mai ieftina solutie de finisaj, vine intr-o multitudine de texturi si modele, forme si se poate comanda online de la producatori. Si daca tot am amintit de texturi si modele, haideti sa vedem cam ce ati putea lege daca va hotarati sa luati tapet. In primul rand, aveti varianta clasica, din hartie, cu o cromatica variata si fel de fel de combinatii cromatice. Tapetul din hartie poate fi lavabil sau semilavabil, nu este indicat pentru bai si bucatarii, unde e un grad mai mare de umezeala. Spre deosebire de tapetul din hartie, tapetul din vinil este lavabil, rezista mai mult timp, se poate aplica oriunde, inclusiv in bucatarie si in baie, se poate spala cu detergent si apa calduta. Mai e si tapetul din fibre naturale, avantajul sau fiind ca lasa peretii sa respire.

Nici el nu poate fi pus insa in baie sau bucatarie pentru ca nu rezista in contact permanent cu vapori de apa. Un model de lux este tapetul din matase, ideal pentru decorarea camerelor de zi sau dormitoarelor, camerelor copiilor. Este rezistent la radiatii de tip UV, isi pastreaza culoarea si textura pentru mult timp. Indiferent ce ati alege, trebuie sa stiti ca puteti aplica tapetul pe toti peretii, pe tavan, dar si pe un perete sau pe o portiune, pentru a o scoate in evidenta.

Cravatele

Ce a fost cu adevarat prima cravata si la ce a fost utilizata e o problema care inca nu e rezolvata. Ar fi putut fi un soi de protectie pentru gat atunci cand era frig sau dublata pentru a fi folosita ca un batic, basma. Sau mai simplu ar fi o parte din imbracamintea soldatilor croati care au participat la razboiul de 30 de ani, destinata recunoasterii acestora pe campul de lupta si pentru a tine la locul lor gulerele camasilor. Dupa razboi, soldatii au introdus cravata in Franta, unde era purtata doar de cei din clasa de sus. Desi era privita ca un accesoriu pentru barbati, ea a fost adoptata si de catre femei intre anii 1920-1930, atunci cand actritele au inceput sa le poarte mai peste tot. Forma prezenta a cravatelor a aparut de abia in 1924, cand Jesse Langsdorf a patentat metoda cu ajutorul careia sunt create aceste superbe accesorii in ziua de astazi.