Intrebuintarile steroizilor anabolizanti

Steroizii anabolizanti au fost dezvoltati in anii ‘30 pentru a promova dezvoltarea musculaturii scheletice si pentru a dezvolta caracteristicile sexuale masculine. Medicamentele au fost vazute ca oferind un mare potential pentru proprietatile lor de consolidare pe baza de proteine,​ insa utilizarea lor de catre medici a fost destul de limitata. Utilizarea steroizilor anabolizanti este mult mai frecvent asociata cu culturistii, halterofilii si alti sportivi de sex masculin si feminin.

Steroizii anabolizanti sunt utilizati deoarece au capacitatea de a imbunatati performanta umana prin cresterea masei musculare si scaderea tesutului adipos din organism, astfel incat utilizarea lor depinde de tipul de sport intreprins. Se crede ca utilizarea de steroizi anabolici este larg raspandita in culturismul competitiv. Utilizarea de steroizi in sport este vazuta ca fiind o practica ilegala si sportivi internationali sunt testati pentru a preveni unele avantaje obtinute pe nedrept. Steroizii anabolizanti sunt folositi adesea si de catre amatori, pentru a-si schimba forma corpului, astfel incat, din punct de vedere fizic, sa fie mai musculos.

Steroizii sunt, de asemenea, utilizati si pentru tratarea pubertatii intarziate, unele tipuri de impotenta, pierderea in greutate a corpului din cauza unor conditii (cum ar fi HIV), unele tipuri de anemie, osteoporoza (oase fragile la femeile aflate la menopauza) dar si pentru mancarimile cauzate de o boala de ficat, numita obstructie biliara primara. Steroizii pot fi administrati pe cale orala, prin injectare, creme sau geluri. Dozele prescrise de medici vor depinde de tipul de afectiune suferita, severitatea acesteia si varsta pacientului.

Se crede de utilizarea unor astfel de medicamente ofera organismului suficient timp sa se adapteze schimbarilor si sa evite efectele secundare, astfel incat organismul sa poata reveni la productia normala de hormoni. Această credinta nu a fost verificata stiintific si se bazeaza doar pe consumul utilizatorilor, raportat cu precizie la experientele lor.

China se extinde

Investitie uriasa facuta de catre statul chinez. 2,6 miliarde de dolari investiti in Ucraina de catre poporul cu ochii lungi. Acesti bani vor fi dati in schimbul unei proprietati de 3 milioane de hectare de teren agricol.

Acest proiect este cea mai mare investitie agricola facuta de chinezi in afara tarii lor. Incercand sa reduca importurile de cereale care cresc simtitor in fiecare an, China incearca sa se dezvolte in afara granitelor.

Investitea din Ucraina nu este singura de acest gen. Mai multe companii chineze au cumparat terenuri in afara tarii lor, in special in America de Sud.

Ce eliminam din garderoba personala?

Cum gusturile societatii in care traim sunt atat de variate, magazinele au fost nevoite de-a lungul timpului sa isi adapteze oferta diferitelor tipologii si preferinte ale cumparatorilor. Departe de a fi trend setteri reali, marile magazine din mall-uri, adresate consumatorului cu un venit mediu si mare, includ in colectile lor de sezon tendintele dictate de podiumurile internationale dar si piese dictate de cerinta pietei. Iata de ce intotdeauna trebuie sa te ghidezi, atunci cand mergi la o sesiune de shopping, dupa cateva criterii simple legate de ceea ce nu va trebui sa cumperi niciodata, nici din magazinele clasice nici din cele cu haine online.

1. Pantofii cu varf lung, ascutit si toc cui, in mare voga acum aproximativ 10 ani pe la petrecerile de cartier si in discotecile frecventate de tineri fara pretentii de fashion icons.

2. Incaltamintea alba – pantofi sau cizme - cu atat mai mult daca au talpa neagra.

3. Treningul din fas – impardonabil oricarei femei care se respecta pe sine insasi si care este constienta de propria-i frumusete.

4. Dress-urile subtiri, lucioase, din lycra. Pot distruge cu mare usurinta o tinuta, mai ales una de seara. La fel ca si dress-urile maron, gri sau fumurii.
Jeansi cu logo-uri uriase, asortati eventual si cu o curea imensa, toata numai un logo.
Bluzele scurte, cu buricul pe afara, asa cum purtau majoritatea doamnelor si domnitelor nu cu mult timp in urma, fara sa tina insa cont de silueta lor, si nici macar de varsta lor. E vabil si pentru bluzele mulate.

5. Geaca de iarna neagra – un sfat perfect pentru sezonul care se apropie, mai ales daca vrei sa ai parte de o iarna deloc mohorata si plina de buna dispozitie. Este drept ca o geaca neagra este mult mai usor de intretinut si de asortat, in timp ce o geaca alba, de pilda, va iesi imediat in evidenta, iar daca o vei purta intreaga iarna isi va pierde repede farmecul…

6. Blugii bagati in cizme – cu exceptia situatiei in care vorbim despre jeansi skinny, facuti sa se muleze perfect si sa incapa chiar si in cele mai stramte cizme.

Nervi intinsi la maxim

Sunt curioasa daca voi ati cunoscut persoane care sa aiba probleme cu nervii. Eu am cunoscut una singura. Si am realizat ca nu e bine sa stai la masa cu astfel de persoane. Nu de alta, dar niciodata nu stii cum vor putea reactiona. Cred ca as exagera daca as spune ca soacra are probleme cu nervii, nu are probleme, doar ca mi se pare ca nu e chiar, ma rog nu poti vorbi fara sa iasa urat cu ea. Nu eu, ci fiul sau.
 
Stiu sigur ca mama la un moment dat a avut probleme cu nervii. Dar asta doar din cauza stresului, si a faptului ca a avut nenumarate probleme cu fratele meu. Mai mult decat atat se gandea si la probleme mele de acasa. Dar cel mai grav a fost ca se lasa afectata de situatia de la serviciu, un loc de munca pe care ea il detesta si care a distrus-o psihic. Slava domnului acuma si-a revenit. Cea mai periculoasa persoana pe care am cunoscut-o, si care avea probleme din astea, a fost o fosta prietena de-a sotului. La un moment dat chiar ne-am mutat cu ea si prietenul ei. Mie mi se parea chiar draguta, individa.Si o vreme chiar ne-am inteles foarte fain. Dar dupa ce a trecut perioada de acomodare, au inceput si problemele cu ea. Am inceput sa vad ca e obsedata de curatenie. Daca eu aspiram covorul, ea venea dupa mine si facea din nou, dupa ce spalam aragazul, la fel, venea si il spala din nou. Si tot asa. Tin minte ca intr-o dimineata eram toti la cafea si radeam la o faza, spusa de ea. Dar am ras, tocmai pentru ca era foarte comica faza, nu am ras nicidecum de ea. Si apoi am observat ca la un moment dat ia cutitul de pe masa, si incepe sa urle ca il baga in noi, daca mai radem de ea. Nu m-am speriat, doar ca mi s-a facut mila de ea, fiindca ea chiar avea o problema serioasa cu nervii. Ulterior prietenul ei, ne-a povestit ca tot asa intr-o criza de nervi a iesit sa il caute intr-un club in pijamale. El iesise cu baietii, iar ea avea impresia ca e cu o femeie. Si pentru a-l verifica, in pijamale, s-a dus pana acolo dupa el. Alta data, tipul satul de problemele pe care le avea cu ea, a vrut sa-i dea papucii. Insa tipa a amenintat ca se sinucide. Astuia, nu i-a pasat si a lasat-o sa-si faca bagajele, el plecand in oras cu baietii. La intoarcerea acasa, a gasit-o pe individa, dormind in fata usii, pe jos. Ei stateau la bloc. Trist, foarte trist.
 
Am inteles ca azi, e mai bine tipa si ca intr-un final s-au despartit. Sper doar ca ea sa-si gaseasca linistea si sa nu mai aiba probleme cu nervii prea curand. Sau macar sa-si urmeze tratamentul.

Ce sacrificii ai face pentru o viata mai buna?

Toti ne dorim o viata mai buna. Si fiecare trage din greu pentru a nu duce lipsuri. Sau macar pentru a avea un trai decent. Insa se prea poate ca unii dintre noi sa fim nevoiti sa facem niste sacrificii pentru a ajunge mai sus acolo unde ne dorim. Doar ca pentru asta e nevoie sa risti anumite lucruri, sa renunti la vise care poate iti faceau placere.
 
Eu in drumul meu pana aici nu prea ma sacrificat nimic. Poate si pentru ca nu am o cariera extraordinara. Insa cei care vor sa ajunga sus de tot, sigur fac numeroase sacrificii. Poate unii se despart de familii, pentru a merge peste mari si tari. Sau altii renunta la iubiri puternice fiindca nu se potrivesc in drumul lor spre succes. Doar ca uneori si orgoliul, te poate face sa renunti la lucruri importante. De aceea, dupa parerea mea sacrificiile si orgoliile merg mana in mana. Sunt persoane care poate isi doresc o cariera, bani multi, insa nu pot avea familia. Sincera sa fiu nu as vrea sa fiu in locul acelor oamnei. E destul de trist sa ajungi acasa de la munca intr-o incapere goala. Sau sa zbori din flaore in floare.
 
Probabil ca sunt si cazuri in care succesul, cariera si familia se imbina perfect. Si ma bucura treaba asta nespus de mult. Inseamna ca sunt si oameni cumpatati care stiu sa-si aranjeze viata.

Tractarea masinii in caz de urgenta

Nu intotdeauna un sofer atent si care respecta cu sfintenie regulile de circulatie reuseste sa scape teafar si nevatamat din “jungla” traficului bucurestean... Acesta este probabil si unul dintre motivele pentru care firmele de tractari auto Bucuresti sunt printre cele mai cautate companii. 
 
Atunci cand te afli la ananghie in trafic, cand intri fara sa vrei in coliziune cu un alt autovehicul, sau cand derapezi si te urci pe refugiul de tramvai sau chiar si atunci cand faci pana si nu ai un cauciuc de rezerva in portbagaj, un simplu apel la o companie de tractari auto te scoate din dificultate. Evident, ca avand la dispozitie o multitudine de variante, ideea este sa alegi cea mai buna firma in ceea ce priveste raportul calitate-pret. De cele mai multe ori nu vei fi nevoit sa stai cu orele cu masina blocata in strada, pentru ca majoritatea firmelor de tractari si-au eficientizat serviciile, astfel incat pot ajunge la locul accidentului in maximum 30 de minute, in orice locatie din Bucuresti. Ceea ce inseamna ca pana ce politia va finaliza formalitatile legate de inregistrarea accidentului, va fi acolo si masina de tractari. In ceea ce priveste pretul, va trebui sa te gandesti la o suma undeva in jurul valorii de 100 ron/tractare, cu mici variatiuni. Pretul poate varia, de asemenea, in functie de tipul automobilului tractat, de greutatea lui, si – in cateva cazuri – in functie de distanta parcursa intre locul acidentului si destinatia dorita de client. De asemenea, unele companii percep si un un pret pentru stationare, in cazul in care automobilul variat nu este gata imediat pentru a fi rdicat. 
 
Daca vorbim despre o masina avariata serios, trebuie sa stii ca poti alege o firma de tractari auto care ofera si service, in acest caz beneficiind de un discount serios, care uneori poate insemna si tractare gratuita. In plus, firmele de tractari auto asigura si transportul pasagerilor din automobilul avariat pana la destinatia dorita de acestia.

Pe tocuri sau fara?

Asta e o intrebare la care in urma cu cativa ani, raspundeam fara drept de apel, pe tocuri. In ziua de azi, cum s-au schimbat niscaiva chestii in viata mea, s-a schimbat si aspecul asta. Cand eram la liceu imi placea sa umblu pe tocuri foarte mult. Mi se parea elegant si foarte sexy. Si acum mi se pare. Mai umblu si azi pe tocuri, dar doar asa din cand in cand.
 
Azi port tocuri doar la ocazii speciale. Si, chiar si atunci imi dau seama ca nu le mai suport. Dupa nici doua ore, deja ma dor picioarele ingrozitor, si trebuie sa am la mine si niste incaltari cu talpa joasa. E, daca ar sti barbatii cate chinuri trebuie sa induram noi, pentru a fi sexy si frumoase pentru ei! Poate ne-ar aprecia mai mult. Poate, dar nu e sigur. Eu ma incalt mai mult cu adidasi sau sandale cu talpa joasa. Mi se par mai comode, si nici nu ma dor picioarele de sa urlu. Adica ma dor, daca parcurg distante mari pe jos, dar nu se aseamana cu durerile de pe tocuri. Imi place si mie sa fiu sexy pe tocurile alea inalte de 15 centrimetri si subtiri. Dar pe alea chiar nu as sti sa umblu.
 
Sunt fete si femei, care nu umbla decat pe tocuri. Asta, din pacate mi se pare o prostie cat casa de mare. Pana la urma si mersul pe tocuri merita o pauza, fiindca risti sa iti distrugi picioarele si nu e tocmai ok. Pot sa iti apara varice, sau mai stiu eu ce alte probleme pot aparea in timp. Asa ca si purtatul tocurilor, trebuie facut cu moderatie.

Cat costa sa devii parinte?

M-am gandit sa scriu despre asta, pentru acei parinti care nu au o situatie roz din punct de vedere financiar sa zic asa. Cand am aflat ca sunt insarcinata prima oara, grija a fost a banilor. De ce? Fiindca stiam ca nu pot sa-i ofer toate lucrurile scumpe din magazine, dar de care poate m-as putea lipsi.
 
Asa, sa le luam pe rand. Analizele. De astea m-am speriat cel mai rau fiindca sunt obligatorii in sarcina. Dar am avut noroc si nu am platit decat 200 ron in toata sarcina pe analize. Am mers mereu cand aveau fonduri pentru analize gratuite, si asa am reusit sa reduc aproape la minim cheltuielile. Ecograful. La ecograf am platit cred de vreo 2/3 ori 50 ron, un eco simplu e adevarat, nu 4D, iar in rest mergeam la spital pentru control, unde se face si eco. Deci si aici am redus din costuri.
Lucrusoare pentru bebe. Recunosc ca am avut noroc sa primesc aproape tot, de la rude si prieteni: carucior, patut, scaun de masa, hainute, scutece si alte chestii minore. Dar chiar daca nu as fi primit unele lucruri, nu m-as fi putut avanta sa cumpar carucior de 2000 ron, sau patut de 1000 ron sau alte lucruri foarte scumpe. Umidificator de camera nu am  avut, si sper sa nici nu ne trebuiasca, masa de infasat nici atat, o schimbam pe pat, si lista poate continua. Am vazut ca multe mamici cumpara pana si sterilizatorul. Pai mie nu mi-e greu sa fierb apa intr-o oala si sa sterilizez biberoanele si suzeta in apa fiarta. Scutece am folosit pampers din Romania nu din alte tari, tetine cumparam mereu de la Primii pasi ca doar is ieftine, cum am spus lista poate continua.
 
Din curiozitate m-am uitat si eu intr-un magazin de bebe la pretul unui carucior super transformabil si costa aproape 2000 ron. De parca al meu nu tot 4 roti are si nu tot copilul il pun in el. Da, e importanta siguranta bebelului in carucior, dar daca nu imi permit sa dau atatia bani pe unul, caut altul mai ieftin. Pentru ca nu am alaptat foarte mult, am trecut pe lapte praf. Am auzit din diferite parti cum ca laptele romanesc Lactovit e nasol, ca are nush ce, sau ca nu are alta. Ei bine copila mea il manca bine si nu aveam probleme slava domnului. Si la fel am procedat si acuma. Nu am aruncat cu banii in stanga si in dreapta.